2011. 11. 01.

Bejegyzés

Élőlények között a kommunikáció mellett egy másik fontos elem az érintés. Ha lehet mondani a gesztusokkal és az érintéssel sokkal többet kifejezünk, mint hangokkal, vagy szavakkal.

A masszázs az érintés egyik fajtája

Létezik mindenkiben egy belső gyermek, aki vágyik az érintésre és valószínű ezért zajlik az energiarablás csoport vagy párkapcsolati szinten, mert egyetlen ember sem meri igazán felvállalni, hogy gyakoribb érintésekkel többre lenne képes.
Tisztában kell lennie mindenkinek, azzal, hogy egy egyszerű kézfogással már energiát ad át.
Ha abba belegondolunk, hogy egy fejmasszázs mennyire feltölt minket, akkor milyen hatalmas energiát kap egy napra a test, ha teljes test masszázs is végezhető rajta.

Többen kétkedve fogadják még, hogy energiaáramlás folyik egy kezelés alatt, de ezt a gyakorlat azzal igazolja, hogy a kedves vendégek jobban érzik magukat, feltöltődnek.
Ha valamelyik kezelő csak a saját bioenergiáját adja természetesen elfárad, de van egy-két ősi módszer, amit használhatunk arra, hogy kezelőként védelmet vegyünk fel ill. más szférából kaphassunk energiát, amit a páciens használhat.
Viták folynak erről is, hogy mennyire tiszta energiát tud "lehozni" egy terapeuta, de tiszta szívvel és jó szándékkal, biztonságot nyújtó meleg kezekkel csak jó eredmény születhet.
Vannak akik annyira ellazulnak, hogy álomszerű képek jelennek meg és úgy érzik nagyon nehezen tudnak visszajönni a hétköznapokba.

Természetesen nem csak az ellazulást segíti a masszázs, hanem a kimozgatással frissülnek az ízületek, a felgyorsult vérkeringéssel az ízületi folyadék is megindul "medrében" és a mirigyek is intenzívebb elválasztásba kezdenek, ezért szokás méregtelenítő kúrához kiegészítő kezelésként alkalmazni a masszázst.
Kifejezetten előnyös petyhüdt izmok erősítésére.
Azaz még a lusta ember is sportos testalkatúvá válhat masszázs hatására.

A maszázs nem varázslat, csak egy öngyógyítást segítő folyamat, így többféle betegségből is segíti a kilábalást.
Gyorsabb a felépülés egy műtét után, ha masszázst alkalmaznak, hamarabb kigyógyulnak a pszichés sérültek is, ha masszázsban részesülhetnek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom...

Hegyesi Kata

Enterieur of the treatment room